top of page

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Dergisi

AYBÜ HEKİM DERGİSİ LOGO.png

HEY, SEN! | HEKİM DERGİSİ

Güncelleme tarihi: 8 Mar 2021

Sahi, her gülümsemenin ardında bir mutluluk mu yatar? Yoksa yüzümüzdeki tebessüm mü acılarımızı saklar? Hey sen, evet evet sen! Söylesene kaç insanın hayatına dokunacaksın, kaç kalpte sevince yahut kedere sebep olacaksın?


“Her cerrahın içinde ara sıra dua etmeye gittiği küçük bir mezarlık vardır; başarısızlıklarının sebebini arayacağı, bir acı ve pişmanlık yeri.” demiş ünlü Fransız cerrah René Leriche. Haklı da. Hayatımızı her zaman kontrol edemediğimiz gibi, başkalarının hayatlarını da her zaman kontrol edemeyiz. Yüreğimizdeki samimi inançla iyi ve yararlı olana ulaşmak için attığımız adımların sonunda bir bakmışız ki acı dolu bir kapıya varmış yolumuz. Hatta belki bu yüzden umudumuz kırık kalmış, gönlümüz buruk. E hep hüsranla bitecek değil ya savaşımız. Hey sen, doktor arkadaşım, evet evet sen! Düşünsene kaç hayatı kurtaracak, kaç hastalıklı canı sağlığına kavuşturacaksın. Bir annenin şükür duası, bir çocuğun aydınlık geleceği, bir çiçeğin kurumuş yaprağına su olacaksın. Yani hem başarıyı tadacaksın, hem de bütün gerçekliğiyle başarısızlığı yaşayacaksın.


Sevgili dost,

Bugün bir çocuk daha geldi dünyaya ve bir insan daha yumdu gözlerini hayata. Bugün bir kelebek ilk kez kanat çırptı, bir başka kelebek son kez. Bizler, geleceğin hekimleri, hem mutluluğu barındıracağız içimizde hem hüznü. Ama unutma, bunlar zaten olmalı kalbimizde; insan olduğumuz müddetçe. Ne güzel demiş şair:

“Yaprak döker bir yanımız,

Bir yanımız bahar bahçe!”

Her zaman doğru kararları verebilmeniz dileğiyle...



Aminenur AKSAKALLI 01.01.2020

45 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page