top of page

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Dergisi

AYBÜ HEKİM DERGİSİ LOGO.png

"BİZİM" İLK SAYI...

Süreli yayın çıkarmak meşakkatli bir iştir esasında. Birçok farklı parçayı birbirine uydurarak bir bütün oluşturmaktır ve bu süreç, sabır ve elbirliğinden yoksun bir vaziyette yürümez. Dergi çıkarmak hem mevcut bulunan erdemlerin icraatıdır hem de gün geçtikçe kazanılan erdemlerin kaynağıdır. İşte bu gerçekler ve düşünceler ışığında, bu dergiyi hayata geçirmek amacıyla ilk adımı attık.


Bir orkestradaki onlarca sanatçının, enstrümanlarını aynı anda çalmaya başlamasıyla sentezlenen bir parça gibidir dergi. Müzikte, farklı sesler bir ahenk çerçevesinde toplanır ve ortaya çıkan eser kulağa hoş gelir; dergide ise, farklı kalemlerden akan mürekkeplerin meydana getirdiği kelamlar bir bütün arz edermişçesine iki kapak sıkıştırılır ve okura sunulur. Uzun bir ömre sahip olmasını dilediğimiz bu devamlı sununun ilk bölümü, şu sıralar okuduğunuz satırlardır ve her kelimede, dergi ekiplerimizde yer alan her arkadaşımızın oldukça büyük emekleri vardır.

Bu satırların arasına gizlemiş birçok detay fark edeceksiniz. Dergimizin sayfaları arasındaki yolculuğunuzda kâh bilim insanlarının hayatlarına tanıklık ederken kendinizi onların yerine koyacaksınız kâh edebi bir yazının içerisinde kendinizden bir parça hissedip geçmişten yahut bugünden bir kuple dem vuracaksınız. Yahut mesleğinize farklı yerlerden bakmanızı sağlayacak duraklarda bir vakit soluklanacaksınız, hobilerinizle mesleğiniz arasında bir bağ inşa edeceksiniz ve böylece pek verimli bir dinleme olacak. Bittabi ilmi unsur da kısım kısım yakanızı bırakmayacak. Tam da bu sırada bir karikatür karşılayacak sizi sayfaların arasında, yüzüne en sıcağından bir tebessüm yayılacak. Ve daha niceleri…

Tıbbiyeliler yalnızca derslerinde değil, yaptığı birçok işte bir hayli başarılıdır. Sahip oldukları müthiş çalışma potansiyelinden midir bilinmez, edindiği uğraş neticesinde ortaya koyduğu, amiyane tabiriyle düşman çatlatacak düzeydedir. Tabi bu kastımız, ciddiyetle ele alınan meselelere hitap etmektedir. Temennimiz odur ki, Hekim Dergisi de bu minvalde bir adım olsun ve zamanla bu iddianın, adamakıllı bir ispatı haline gelsin. Hedefimizi bu şekilde tayin ederek bir yola çıktık, sözüyle veyahut gönlüyle dahi olsa destek olmak fakültedeki herkesin “peşinen ödenmiş kabul edilen” bir borcudur. Zira Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi ailesi olarak kabul ettiğimiz bu topluluktan bugüne kadar aldığımız güven, geleceğimize bu yönde umut oluyor.


İlk sayımızı sizlere takdim etmenin mutluluğuyla birlikte, keyifli okumalar diliyorum.



Okan MADEN

Kurucu Genel Yayın Yönetmeni

01.01.2020


 

420 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page